Nemzetközi foci

Törökország: a puccskísérlet miatt elmarad Eto’o gálameccse

Lionel Messi és Andrés Iniesta el sem utazott a helyszínre.

Amit eddig sejteni lehetett, az immár biztos: a Messi, Hazard, Puyol és más sztárok részvételével tervezett török jótékonysági meccset nem rendezik meg.

A Samuel Eto’o Alapítvány az afrikai gyerekeket segíti, s a szombat estére tervezett mérkőzés komoly segítséget jelenthetett volna, hiszen olyan egykori és jelenlegi Barcelona-sztárok szereplésével számoltak, mint Deco, Andrés Iniesta, Lionel Messi vagy épp Eric Abidal.

A véres törökországi események miatt azonban Eto’o jelenlegi klubja, az Antalyaspor hivatalosan is bejelentette: a találkozó elmarad. Mint ismert, Törökországban katonák foglaltak el reptereket és más stratégiai pontokat péntek este azzal a céllal, hogy átvegyék a hatalmat. Az akció miatt több tucat ember vesztette életét, százak sérültek meg. Erdogan hívei, miután az elnök ellenállásra buzdította őket, meghiúsították a katonák célkitűzését, a kormány tagjai a helyükön maradhattak.

A városban egyébként nem zajlottak erőszakos cselekmények, azok a sztárok, akik már a helyszínre utaztak, biztonságban vannak. A Barcelona is közölte: játékosaiknak nem esett bántódásuk, Lionel Messi és Andrés Iniesta pedig el sem utazott Törökországba – írja a goal.com

Olvasói sztorik