Nemzetközi foci

Verhetetlen EL-ellenfél a Vidi előtt?

Március 20. óta csak a bajnok volt képes legyőzni a Midtjyllandot.

Az UEFA péntek kora délután kisorsolta az Európa Liga harmadik selejtezőkörének párosításait. a A szerb Csukaricski ellen az első meccsen 2-0-s előnyt szerző Videoton az odavágón a liechtensteini Vaduz ellen 3-0-ra nyerő dán Midtjyllandot kapta ellenfélül.

2014-15 dán bajnoka a legutóbbi szezonban a harmadik helyen végzett a pontvadászatban, de nem mindennapi hajrával futott be oda: az Európa Liga kieséses szakaszában a Manchester Unitedet is legyőző csapat 2016. március 20-án a SonderjyskE ellen kapott ki, majd a következő 18 találkozón egyes egyedül a bajnok Köbenhavn bizonyult jobbnak, méghozzá 5-3-al. Az említett SonderjykE egyébként a későbbi ezüstérmes csapat, vagyis mögöttük álló gárdától legutóbb március 7-én szenvedtek vereséget.

Az említett 18 mérkőzésből tehát 1 vereség áll csak a nevük mellett, de többségében nyerni is sikerült, összesen 14 alkalommal. Ebben benne foglaltatik 7 bajnoki, 3 Európa Liga és 4 felkészülési meccses győzelem, míg botlásaik kivétel nélkül a dán Superligában estek.

A győzelmi sorozat jelenleg 8 összecsapásnál tart.

Olvasói sztorik