Nemzetközi foci

Szlovák szupertehetséget vinne a Herthába Dárdai

Fiola és Dzsudzsák nem, Duda viszont Berlinben köthet ki.

A Hertha már elkezdte a felkészülést szezonra, hiszen a következő fordulóban, július végén már bekapcsolódik az Európa Ligába: a Bröndby-Hibernian dán-skót párharc győztesével csap össze.

Dárdai Pál négy nevet adott le a klubvezetésnek, akiket szeretne megszerezni a következő szezonra. Fiola Attila igazolásáról nincs szó, ezt már korábban megerősítette – derült ki az Indexcikkéből.

Nem tudni, hogy Dzsudzsák Balázs neve szerepel-e a listán, mindenesetre a Bild azt kiderítette, hogy egy szlovák, Ondrej Duda a berliniek célpontja. Rá is kérdeztek erre a magyar edzőnél, aki sejtelmesen mosolygott, és csak annyit bökött ki, hogy a menedzsert kérdezzék, vagyis Michael Preetzet az erősítésekről.

A Kassán nevelkedő Duda gólt szerzett az Eb-n Wales ellen csereként beállva – 2-1-re veszítettek -, 21 éves, megvan a sebessége, ami alapfeltétel Dárdainál. Az oroszok elleni győztes meccsen kezdett, ahogy az angolokkal szembeni 0-0-nál is a pályán volt.

A Legiában a center, vagyis Nikolics mögött játszik, a bosnyák Zrinki elleni BL-selejtezőn is ott volt a csapatban kedden. A Herthának van szlovák játékosa, Petar Pekarik, ő is súghatott a társáról, de mivel Dárdai ott volt az Eb-n, nyilván neki is feltűnhetett a játékos tehetsége.

A berlinieknek sietniük kell, ha meg akarják szerezni, mert a hírek szerint angol klubokkal kell versenyezniük. A West Ham és az Arsenal is élénken érdeklődik: 3,5 millió eurót kellene fizetniük.

Olvasói sztorik