Nemzetközi foci

Nehéz ügy! Nincs kinek edzést tartania Luis Enriquének

Umtitire és Digne-re augusztus 9-ig kell várni, Neymar és Rafinha csak a jövő hónap végén tér vissza Barcelonába.

Jövő kedden elkezdi a felkészülést a spanyol bajnok és kupagyőztes FC Barcelona – legalábbis a keret szűk része. Ahogy az a katalán sport.es grafikájából kiderül, Luis Enrique még hetekig nem láthatja együtt a csapatát. Július 19-én mindössze kilenc játékosnak lesz jelenése az első csapatból, Tellót ugyanis minden bizonnyal ismét kölcsönadja a klub.

Messi, Mascherano és Bravo kapus július 25-én csatlakozik a társakhoz, majd egy újabb hét elteltével befutnak az Európa-bajnoki szereplők is. Umtiti és Digne, a két frissen igazolt francia játékos majd csak a jövő hónap kilencedikén jelentkezik edzésre, az olimpián szereplő brazil duóra (Neymar, Rafinha) pedig augusztus 22-ig várni kell.

Ami az új fiúkat illeti, a Barcelona eddig jól sáfárkodott a pénzzel. A három játékos, akit leigazoltak, összesen cirka 44 millió euróba került (Suárez 3,25 millió, Umtiti 25 millió, Digne 16,5 millió), ami a mai piaci viszonyokat figyelembe véve nagyon jó ár, főleg, hogy fiatalok, így hosszú távon is számolhat velük a klub.

A hírek szerint további 24 millió van a kasszában, ám az összeg nőhet, amennyiben a Barca kölcsönadja Tellót, Adrianót, vagy Vermaelent.

Spanyol lapértesülések szerint Luis Enrique szívesen látná az együttesében Luciano Viettót, az Atlético Madrid argentin labdarúgóját, valamint Mauricio Lemost, a Las Palmas uruguayi belső védőjét.

Olvasói sztorik