Nemzetközi foci

A Zsodino edzője szerint minőségiek a magyarországi légiósok

Kondás viszont még emlékszik a szintén fehérorosz BATE elleni párharcokra...

A dvsc.hu számolt be a Debrecen és a Torpedo Zsodino Európa Liga-párharcának odavágója előtt megrendezett sajtótájékoztatóról. Kondás Elemér az alábbiakat mondta:

– Tudjuk, hogy Fehéroroszországban már javában tart a bajnokság. Előny, ha egy csapat játékban van, viszont mi is játszottunk már két nemzetközi mérkőzést. Nagyon nehéz meccsre számítok a Torpedo Zsodino ellen. Az elmúlt években két alkalommal is találkoztunk fehérorosz együttessel a BATE Boriszov személyében, sajnos összesített eredményben mind a kétszer alulmaradtunk. Azon leszünk, hogy ez most ne így történjen. Láttam néhány meccsét a Zsodinónak, erős csapatnak tartjuk őket, hisz épp a BATE ellen harcolták ki a nemzetközi kupaszereplést. Ettől függetlenül mindenképp mi szeretnénk továbbjutni a párharcból – mondta Kondás.

Az ellenfél trénere, Igor Kriusenko szerint pedig minőségiek a magyarországi légiósok.

– Volt szerencsénk megnézni a Debrecen idei két Európa-liga-selejtezőjét, nyilván élőben könnyebb lesz feltérképezni őket. Az kiderült, hogy egy nagyon erős csapatról van szó, nem lesz könnyű dolgunk, de azt mondom, nekik sem lesz könnyű ellenünk. Szerintem erős a magyar bajnokság, azt hiszem, senki nem gondolta volna, hogy a válogatottjuk ilyen jól szerepel majd az Eb-n. A legnagyobb különbség a magyar és a fehérorosz küzdelemsorozat között, hogy itt minőségi külföldi labdarúgók vannak, ellenben nálunk nincs, vagy csak nagyon kevés. Mindegy, milyen időben játszunk, mind a két csapat számára ugyanolyanok lesznek a körülmények – mondta a Torpedo trénere.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik