Nemzetközi foci

Ez nagyon égő! Gibraltári rendőr okozta a Celtic BL-szégyenét

Hiába ért hetvenszer többet a skót Celtic játékosállománya, a gibraltári rekordbajnok legyőzte a labdarúgó-Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében.

Alighanem a skót futball egyik legsötétebb napjaként vonult be 2016. július 12-e a sporttörténelembe, ugyanis a Lincoln Red Imps hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Celticet. Mégpedig azt a Celticet, amelynek a játékosállománya 51,3 millió eurót ér, a legdrágább játékosa Patrick Roberts 5 millió euróval (1,57 milliárd Ft) – igaz, ő nem játszott, viszont a nagy tehetségnek tartott Moussa Dembélé igen, és azért ő is 3 millió eurós (942 millió Ft-os) árcédulával büszkélkedhet. Ezt a társaságot pedig a nemrég még a Liverpoolt edző Brendan Rodgers vezeti.

Az ellenfél lehetőségei ehhez képest viszont igen szerények. A Lincoln a gibraltári rekordbajnok, huszonkétszer nyerte meg a hazai pontvadászatot, s kerete mindössze 725 ezer eurót (227 millió Ft-ot) ér.

A legdrágább játékosa a portugál Livramento, őt 300 ezer euróra (94,3 millió Ft-ra) taksálja a transfermarkt.de oldal – a gibraltáriak még azt is megengedhették maguknak, hogy ő ne játsszon kedden.

A csapat többnyire amatőrökből áll, a Celtic vesztét okozó gólt például a rendőrként dolgozó Lee Casciaro szerezte, s pályára lépett két testvére, a szintén zsaru Ryan, valamint a hajózási ügynök Kyle is. A balhátvéd Joseph Chipolina hivatalnok hazájában, a csapatkapitány Roy Chipolina vámosként keresi kenyerét.

forrás: blikk.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik