Nemzetközi foci

A Videoton elleni párharc előtt távozott az ellenfél csapatkapitánya

Az 1860 München csábította el a Csukaricski erősségét; a sportigazgató szerint a Vidi a favorit.

Éppen a Videoton elleni Európa Liga-selejtező előtt hagyta el a szerb FK Csukaricskit a csapat egyik legjobb játékosa, Filip Sztojkovics. A montenegrói-szerb kettős állampolgárságú szélső hátvéd már az első körös kazahsztáni visszavágón sem játszott.

Az egyszeres montenegrói válogatott játékos az előző szezon második felében mindössze 23 évesen viselte a Csukaricski csapatkapitányi karszalagját, értéke a transfermarkt.de szerint mintegy másfél millió euró.

Sztojkovics hat gólpasszt adott az előző bajnokságban, összesen több mint 100 szerb első osztályú meccs van a lábaiban. A már most rutinosnak mondható játékos a német másodosztályban szereplő 1860 Münchent választotta.

Vladimir Matijasevics, a Csukaricski sportigazgatója a B92.net-nek nyilatkozott az átigazolásról.

– Mivel nagyon fontos párharc előtt állunk, a klubnál mindenki minden áron meg akarta tartani Sztojkovicsot. Az egyik legjobb játékosunk, nagyon sokat számított volna a Videoton ellen, de ő és az új klubja sem értette ezt meg, mi pedig nem akartunk gondot okozni annak, aki a szezon során ilyen sokat tett értünk. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben. A magyaroknak egyébként nagyon jó csapatuk van és egyértelműen ők a favoritok – mondta Matijasevics.

Olvasói sztorik