Nemzetközi foci

52 méter széles pályán játszottak élvonalbeli meccset Amerikában – VIDEÓ

Kinevettette magát az MLS-nek megfelelő női labdarúgó-liga.

Egy, a Sahlen’s Stadiumban rendezett „90-es évek retrokoncert” miatt a közeli, alacsonyabb osztályú csapat baseball-pályáján rendezték a női amerikai labdarúgó-bajnokság egyik bajnokiját, ahol a Western New York Flash a Seattle Reign gárdáját fogadta.

Igen ám, csak hogy az új helyszínt, a Frontier Fieldet sem használhatták ki teljesen a játékosok, ezért egy egészen szürreális megoldás következtében egészen szürreális meccs kerekedett az elméletileg profi ligában. Hosszúságban ugyan tartották a szokványos, 100 yardos (vagyis 90 méteres) méretet, de széltében alaposan lecsippentettek a pályából.

Az UEFA előírásai szerint a nemzetközi meccseket 64-68 méter széles pályákon kell lejátszani (vagyis 70-75 yardon), de itt erre nem jutott hely: a pálya mindössze 58 yardos, vagyis csak 52 méteres volt. Ez ugyan a FIFA minimum-követelményeinek furcsa módon már megfelelt, de az amerikai bajnokság szabályzatában 70 yardot, azaz 63 métert írnak elő minimálisan, ezért önmagában már az is rejtély, miként rendezhették meg egyáltalán a találkozót.

Akárhogy is, de végül sor került a bajnokira, amely így például egészen vicces gólt is hozott. Az alábbi felvételen jól látható, hogy Jessica McDonaldnak egy egészen kis dobás is elég volt ahhoz, hogy az ötös környékére hajítsa a labdát, ahol aztán Abby Erceg a hálóba pofozta azt.


Erceg gólja

A mérkőzés – melyet egyébként a hazaiak nyertek 3-2-re – kapcsán több sportvezető és amerikai női válogatott játékos is felszólalt, mondván megcsúfolták a sportágat. Végül az NWSL komisszárja (kvázi szövetségi elnöke) elnézést kért.

Az eset amiatt is hihetetlen, hogy az NWSL a női labdarúgás elit bajnoksága, az amerikai válogatott pedig dominálja az egész világot.

A furcsa meccs teljes egészében megtekinthető alább.

Olvasói sztorik