Nemzetközi foci

Veszélyben az argentin válogatott olimpiai szereplése

Alig akad játékosa a csapatnak – ötven százalék az esély, hogy el sem indulnak a tornán.

Ismét Chile ellen, újfent tizenegyesekkel bukta el a Copa América döntőjét az argentin válogatott. Lionel Messiék kudarcként élték meg az ezüstérmes helyezést, a klasszis le is mondta a válogatottságot, és távozott a szövetségi kapitány Gerardo Martino is.

Az új kapitány már megvan, Julio Olarticoechea lett Martino utódja, játékos viszont alig akad: helyi beszámolók szerint 13-14 labdarúgó áll jelenleg a szakember rendelkezésére, aki eredetileg 18 fős keretet hirdetett az augusztusi olimpiára.

Luciano Vietto, Víctor Cuesta és Lautaro Gianetti azonban rögtön jelezték, nem lesznek ott a tornán – Vietto helyére közben Jonathan Calleri érkezett –, és Paulo Dybalát, valamint Ramiro Funes Morit sem engedi el klubja az olimpiára. Messiről már szó esett, de ha akarna menni, akkor sem engedné a Barcelona, így a 2004-es és 2008-as aranyérmes igencsak híján van játékosoknak.

Az argentin olimpiai bizottság elnöke, Gerardo Werthein szégyennek nevezte ezt a helyzetet, és úgy véli, ötven százalék az esély rá, hogy a csapat elindul a tornán, míg a szövetségi kapitány a játékosaikat letiltó klubokat dorgálta meg, ugyanis az „egész világ az argentin válogatottat fogja nézni”. Hozzátette, ha 13-14 játékosa marad, akkor is kiállnak, és azzal a kerettel képviselik hazájukat.

Olvasói sztorik