Nemzetközi foci

Sok hiányzója volt a Haladásnak, vereség lett a vége

Orosz csapat ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Haladás.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Tyerek Groznij (orosz) 0-2 (0-1)
Bad Tatzmannsdorf
Haladás: Király (Rózsa, a szünetben) – Polgár (Angyal, 60.), S. Wills (Hegedűs, 75.), Jagodics, Bosnjak – Overgoor (Kovács L., 75.) – Rácz B. (Szellák, 73.), Németh M., Iszlai (Tóth Máté, 84.), Halmosi (Tóth Martin, 60.) – Calvente (Gaál, a szünetben). Vezetőedző: Mészöly Géza

Szombaton este az ausztriai Bad Tatzmannsdorfban játszott edzőmeccset a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A zöld-fehér gárda az orosz bajnokság hetedik helyezettje, a Tyerek Groznij ellen tartotta a bajnoki főpróbát – írja a klub honlapja.

A holland Sjoerd Ars a napokban még könnyített munkát végzett, kihagyta a meccset, akárcsak a térdével bajlódó Williams, a vádliját fájlaló Schimmer és a súlyos térdsérülést szenvedett Jánvári. A sérülésből lábadozó Fehér, Katona, Petró és Dudás még külön dolgozik.

Nagy lendülettel vetették bele magukat a meccsbe a felek. A 14. percben szép bal oldali támadást vezettek az oroszok, a mintaszerű beadásra középen érkezett a center, és a kapuba fejelt (0-1). A Haladás próbált egyenlíteni. A 23. percben Calvente balról kecsegtető helyzetben lőtt oldalhálóba. Aztán Királyt dolgoztatták meg az oroszok két távoli lövéssel. Az első félidő hajrája a szombathelyieké volt, elsősorban Halmosi, Calvente és Németh volt elemében, de nem sikerült a kapuba találni.

Fordulás után sem lassított a Haladás. A 47. percben Németh Márió 20 méterről elengedett lökete csattant a felső lécen. Az 50 percben Németh Gaált ugratta ki, aki a félpályától végigvezette a labdát, kapura tört, ám a lövése az oldalhálóban kötött ki. Az oroszoknak viszont nem kellett sok helyzet a gólhoz. A 63. percben labdát szerzett a Haladás térfelén a Groznij, szép passzokkal került helyzetbe, a középen üresen maradt támadónak nem volt nehéz dolga kapuba találni (0-2). A Haladás lendülete nem tört meg, a 70 percben Rácz játszotta tisztára magát ügyes cselekkel, a 16-osról elengedett lövését azonban az ellenfél kapusa bravúrral védte. A hajrában az oroszok már taktikusan futballoztak, nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

– Nagyon jó csapat volt az ellenfél, de mi is jól futballoztunk, pörgős, erős meccset játszottunk – értékelt Mészöly Géza. – Az ellenfél erejét jelzi, hogy mindkét hibánkat góllal büntette. Ugyanakkor nekünk is voltak lehetőségeink, de nem tudtunk gólt szerezni – az első és a második félidőben is voltak olyan szakaszai a meccsnek, amikor elégedett voltam a látottakkal. Sajnálom, hogy a csatárainkra ezúttal sem számíthattam teljes létszámban, és például Gaál is csak egy félidőt tudott vállalni. Van még teendőnk, a fiatalokat és az új légiósokat be kell építeni a csapatba, az utolsó simításokat végezzük – hasznosan fogjuk eltölteni a bajnoki rajtig előttünk álló napokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik