Nemzetközi foci

A Debrecen az Aradot verte

Két Európa Liga-meccs között lépett pályára Kondás Elemér csapata.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Debreceni VSC-TEVA – UTA Arad (román) 3-2 (1-1)
Debrecen-Pallag, játékvezető: Nagy R.
DVSC: Verpecz (Verebélyi, 60.) – Nagy Z. (Bokros, a szünetben), Koval (Kuti, a szünetben), Kinyik, Ferenczi (Karikás, a szünetben) – Bereczki, Ludánszki, Szekulics, Horváth Zs. (Kondás, a szünetben) – Kerekes, Kertész. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Szekulics (2.), Kertész (88.), Bokros (90.), illetve Rus (8.), Petre (56.)

Az UTA Arad ellen játszott felkészülési mérkőzést a Debreceni VSC-TEVA. A találkozó több mint egy órával később kezdődött, mert a vendégek nem érkeztek meg időben. A Lokiban pályára lépett Koval Viktor, aki az előző szezonban Dunaújvárosban futballozott, most a hajdúságiakkal készül. A felnőtt csapatban először kapott szerepet a 18 éves Kerekes Krisztián, aki a DVSC saját nevelésű, tehetséges támadója, a Loki-szurkolók egykori kedvencének, Kerekes Zsombornak a fia – írja a klub honlapja.

Már a második percben vezetést szereztek a hazaiak, egy bal oldali szöglet után Szekulics három méterről fejelt a hálóba. Hat perccel később egy gyors kontra végén egyenlítettek a vendégek, pedig addig nem jutottak a hazai kapu közelébe. Több nagy helyzetet kidolgozott a DVSC, Kerekes Krisztián és dr. Horváth Zsolt is betalálhatott volna. Húsz perc után az Arad is egyre többször előre merészkedett, kiegyenlítettebb lett a játék, a vendégek főleg kontrából veszélyeztettek.

A második félidő elején két nagy helyzet alakult ki az aradiak előtt, és az 56. percben a vezetést is átvették, egy szögletet követően Petre talált a hálóba. Utána rövid idő alatt több lehetőségük adódott a vendéglátóknak az egyenlítésre, de nem sikerült betalálni. A 70. percben Verpecz István helyére beállt Verebélyi Konrád, aki próbajátékon van a Debrecenben, a Cegléd 20 éves labdarúgója.

A hajrá a Lokié volt. A 88. percben egyenlített a csapat, amikor egy kis szöglet után Kerekes Krisztián passzolt középre, Kertész Tamás pedig 15 méterről talált a hálóba, majd a 90. percben a győztes gól is megszületett: Kondás Kristóf szögletéből Bokros lőtt nyolc méterről a kapuba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik