Nemzetközi foci

Dicstelen fehérvári továbbjutás Moldovában

Egy gólt megőrzött előnyéből a Vidi, így állva maradt.

Európa Liga, első selejtezőkör, visszavágó

FC Zaria Balti – Videoton FC 2-0 (2-0)
Chisinau, játékvezető: Zammit (máltai)
Zaria: Pascenko – Golovatenco, Erhan, Novicov, Rúben Gomez – Tigirlas, Grosu, Mihaliov, Onica – Boghiu, Ovsianicov. Vezetőedző: Vlad Goian
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Stopira – Szolnoki, Simon – Oliveira (Fejes, 88.), Suljic, Bódi (Feczesin, 67.) – Géresi. Vezetőedző: Henning Berg
Gólszerzők: Mihaliov (9.), Boghiu (29.)
Továbbjutott: a Videoton, 3-2-es összesítéssel.

Balti helyett Chisinauban fogadta a Videotont a moldáv bajnokság 2015-16-os szezonjának 4. helyezettje, a Zaria Balti. A találkozóra egy kényszerű változtatást kellett eszközölnie a hazaiak mesterének, mivel Felcsúton Picusceac a kiállítás sorsára jutott. A másik piros lapos, Suvorov csereként lépett pályára Magyarországon, így csak Boghiut jelölte újonnan a kezdőbe Goian.

A Videotonnál a kezdőbe került Stopira, de kikerült Pátkai, akinek a pozíciójában ezúttal Szolnoki szerepelt. Ezen kívül Barczi Dávid is csak a kispadon foglalhatott helyet, őt Filipe Oliveira váltotta.

Viszonylag eseménytelenül kezdődött a találkozó, de meglepően hamar vezetést szereztek a hazaiak: Boghiu csúsztatott Simon mellett, Lang borzalmasan beragadt, így Mihaliov szabadon vehette át a játékszert a tizenhatoson, majd Kovácsik alatt a kapuba lőtt (1-0).

A 25. percben Rúben Gomez kapott sárgát. A hidegzuhany azonban még ezután jött. A 29. percben Mihailov adott be Szolnoki mellől, Nego lemaradt Ovsianicovról, aki a kapura fejelt, a gólvonalon pedig a Langot megelőző Boghiu még belepiszkált, ezzel már 2-0 volt az állás.

A mérkőzés a gólokon kívül szinte teljesen eseménytelenül zajlott, néhány távoli lövéstől eltekintve semmi nem borzolta a kedélyeket, de a félidei eredmény így is vaskos meglepetésnek számított.

A második félidő ugyanabban a mederben csordogált tovább, mint az első, vagyis bármiféle esemény nélkül, ám ezúttal a gólok is elmaradtak. A 67. percben Bódit Feczesin váltotta, de a játék képe nem változott. A 78. percben Simon sárgult be, majd a 85.-ben Szolnoki is keményen lépett oda, így őt is figyelmeztette a játékvezető. Eközben hajmeresztő pillanatokat is átélhettek a fehérváriak: Mihaliov Nego rossz felszabadítása után viszonylag szabadon, 15 méterről lőhetett a kapuval szemben, de centikkel fölé bombázott.

Az utolsó percekre a szélső Oliveira helyett a védő Fejes állt be. A moldávokban sem maradt már erő és akarat a továbbjutás kiharcolására, így maradt a 2-0, ez pedig összességében a fehérváriaknak kedvezett. A Videoton a Csukaricskivel játszik majd az Európa Liga második selejtezőkörében.

A képek a vidi.hu-ról származnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik