Nemzetközi foci

Tevezzel erősítene a West Ham, de nem ilyen áron

A tulajdonos szerint a Kalapácsosoknál korábban már futballozó argentin nem is a csapatot, hanem a pénzt szereti.

A Premier League előző szezonját a hetedik helyen záró West Ham a csatársor megerősítésén dolgozik, és felmerült a klub korábbi sztárjának, Carlos Teveznek a leigazolása is. A 33 éves, jelenleg a Boca Juniorsban futballozó támadó első európai klubja a kelet-londoni együttes volt, és egy évet töltött a Kalapácsosoknál, mielőtt a két manchesteri gárdában és a Juventusban kiteljesedett volna. Ám hiába próbálta meg visszacsábítani az argentint a kontinensre a West Ham, David Sullivan társelnök szerint brutálisak Tevez fizetési igényei:

– Próbáltuk megszerezni Tevezt, de ő 250 ezer fontos (majdnem 100 millió forintos) heti bért szeretett volna kapni. Szeretjük őt, egy éve a Juventusban parádésan játszott, de már 33 éves, és Dél-Amerikában eddig nem mutatott túl sokat, úgyhogy ennyiért óriási kockázat lenne őt szerződtetni. Hisszük, hogy még mindig fantasztikus játékos, de valahol meg kell húzni a határt. Nem fukarkodtunk azért az ajánlattal, heti 150 ezer fontot (60 millió forintot) plusz bónuszokat ígértem, de neki ez nem volt elég. Tevez korábban többször is mondta, hogy imádja a West Hamet, de nekem inkább úgy tűnik, hogy csak akkor teszi mindezt, ha a csillagokat is lehozzuk neki az égről – mondta a csapat társelnöke a Mirrornak adott interjújában.

A West Ham így a Lyonban futballozó Alexandre Lacazette vagy a milanos Carlos Bacca megszerzésére fordíthatja a figyelmét.

Olvasói sztorik