Nemzetközi foci

Magabiztos MTK-siker az EL-visszavágón

Kazah ellenfelét 2-0-ra verte Gyirmóton a Vaszilisz-csapat, így továbbjutott az Európa Liga-selejtezőben.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó

MTK Budapest – Aktöbe FK (kazah) 2-0 (1-0)
Gyirmót, játékvezető: Jordanov (bolgár)
MTK: Hegedüs – Bese, Poór, Grgic, Baki – Vass Á., Kanta (Jakab D., 90.) – Gera D., Szatmári (Borbély, 62.), Nikacs (Hrepka, 83.) – Torghelle. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Aktöbe: Otarbajev – Szitdikov, Szorokin, Kouadja, Kairov – Zsalmukan, Mitosevic, Cveiba, Krjukov – Dao (Golubov, 57. (Abdukarimov, 81.)), Bocsarov. Vezetőedző: Juri Utkulbajev
Gólszerzők: Nikacs (7.), Bese (84.)
Továbbjutott: az MTK (3-1)

Kazahsztánban 1-1-et játszott, így valamivel előnyösebb helyzetből vágott neki az Európa Liga-selejtező visszavágójának az MTK.

A hetedik percig kellett várni az MTK-gólra: Gera beadását Darko Nikacs vágta félfordulatból a hálóba (1-0) – Nikacsnak ez volt a második próbálkozása, már rögtön a meccs elején is gólt szerezhetett volna, de akkor az Aktöbe kapusa még védett. A másik hálóőrt is tesztelte az ellenfél: Zsalmukan lökete nem lepte meg Hegedüst.

Fél óra elteltével Baki növelhette volna a különbséget, de fejese középre tartott, a kapus pedig épp ott várta a labdát. Egy beadásnál Hegedüsnek kellett ismét figyelnie, és sikerült is megszereznie a labdát az érkező támadó elől. Baki ismét megkínálta Otarbajevet, de ismét a kazahok kapusa nyerte a párharcot – 1-0-s MTK-előnyt mutatott 45 perc után az eredményjelző, így az MTK fél lábbal a következő körben érezhette magát a szünetben.

Nem sokkal a második játékrész kezdete után ismét Hegedüs védett, újfent Zsalmukan lövése után. Daó helyzete jelezte, gólt akar lőni a rivális, de 15 méterről fölé helyezett. Dolgoztatta a vendég támadósor Hegedüst: kétszer is játékba kellett avatkoznia. A 68. percben egy vendég védő kezét érintette a labda a tizenhatoson belül, de nem lett büntető.

A hajrába érve Torghelle eldönthette volna a párharcot, de kihagyta lehetőségét, majd Gera sem célzott elég jól. Nem úgy Bese Barnabás, aki a 84. percben egy kényszerítő végén ügyesen helyezett a kapuba (2-0). Immár megnyugtató előnnyel vezetett a csapat, ami kitartott a végéig.

Az ellenfél ezúttal nem tudott válaszolni a korai vezető találatra, majd a hajrában újabb gólt is szerzett az MTK, így 3-1-es összesítéssel bizonyult jobbnak. Ellenfele a 2-1-es veresége ellenére is továbbjutó azeri Qabala lesz a következő körben.

Olvasói sztorik