Nemzetközi foci

Bergnek nem tetszett a Vidi játéka, Kondás Elemér sem boldog

Teodoru Vaszilisz nagyon várta az MTK második gólját az Európa Liga-visszavágón.

Három magyar csapat is pályára lépett az Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóin. Az MTK Budapest és a Debreceni VSC-TEVA 2-0-ra nyert, és továbbjutott, és szintén továbblépett a 2-0-s vereséget szenvedő Videoton is.

Teodoru Vaszilisz, az MTK szakvezetője ilyen meccsre számított a kazah Aktöbe ellen az 1-1-es első meccs után, de a második gól megnyugtatta őt is.

– Az elején gólt szereztünk, de utána visszaestünk. Az első félidőben jól futballozott a kazah csapat, a középpályán létszámfölényt tudtak kialakítani. Nehéz volt ellenük, de én ilyen meccsre számítottam. Nagyon vártam a második gólunkra, mert tudtam, hogy az megnyugtatna minket. Az azeri Gabala ellen játszunk a következő körben, komoly csapat, nehéz találkozóra számítok ellenük – mondta Teodoru Vaszilisz a klub honlapján.

A Debrecen 5-0-s siker után vágott neki a San Marinó-i La Fiorita elleni meccsnek, és kettős győzelemmel jutott tovább. Azonban Kondás Elemér vezetőedző nem boldog.

– Nem vagyok boldog, mert rengeteg helyzetet kihagytunk, és lassabban játszottunk, mint kértem. Lehetett volna most is öt a különbség, ha koncentráltabbak vagyunk a kapu előtt. Ezen a mérkőzésen lehetőséget tudtunk adni Szatmári Csabának, aki jól mozgott, Korhut Misinek, aki most jött vissza a válogatottól, kint keveset játszott, meccsterhelésre van szüksége, mert jövő héten a fehéroroszok ellen nagyon nehéz dolgunk lesz. Az új igazolásokat is pályára küldtük, ami azért jó, mert így szokni tudják a közeget, a stadiont. Sokkal jobb így játszani, hogy ilyen sokan kilátogattak. Ezért is vagyok bosszús, hogy nem rúgtunk több gólt. Reméljük, jövő héten is kijönnek a szurkolók, és segítik a csapat szereplését – mondta Kondás Elemér a DVSC honlapjának.

A Videoton 3-0-s előnnyel várta a moldovai Zaria Balti elleni visszavágót. A 2-0-s vereség továbbjutást ért, de ez korántsem vigasztalta a csapat vezetőedzőjét, Henning Berget.

– Nem tetszett, amit ma a pályán láttam. Néhány játékos nem állt készen a mai mérkőzésre, ez nagy csalódás számomra. Mindig százszázalékosan készen kell állnunk a meccsekre. Talán páran úgy gondolták a kezdés előtt, hogy már továbbmentünk, de a szünetben rá kellett jönniük, hogy ez nincs így, ha nem javulunk fel, kiesünk. A második félidőben már valamivel jobb teljesítményt nyújtott a csapat, de nagyon messze volt ez a produkció attól, amit el szeretnénk érni. Tanulnunk kell a meccsből – a hozzáállással és a játék minőségével kapcsolatban is. A Zaria büszke lehet a mai teljesítményére, az első találkozón se játszottak rosszul, de összességében azért úgy gondolom, hogy a jobb csapat jutott tovább – idézi a Vidi.hu Henning Berget.

Olvasói sztorik