Nemzetközi foci

Mourinho visszahozná a régi dominanciát a Manchester Unitednél

A klub új, a stílus a régi...

Hivatalosan is bemutatták kedden az új vezetőedzőt, José Mourinhót a Manchester United csapatánál. A tréner azt mondta: nyerő típus, és az a célja, hogy a klub ismét domináns szerepet játsszon.

A korábban a Chelsea-t, a Real Madridot és az Internazionalét is irányító, 53 éves portugál tréner úgy fogalmazott: nem szeretné, ha a játékosai megelégednének azzal, hogy javítanak az idén elért bajnoki ötödik helyükön.

„A United-drukkerek számára évekig megszokott volt, hogy a csapat sikeres. Az utóbbi három évet azonban el lehet felejteni. Nem akarom, hogy a futballisták azt gondolják, csak jobban kell teljesíteniük. Nyerni akarjunk, ez a célom. Mindent akarok. Meccseket nyerni, jól játszani, gólokat szerezni és nem kapni. Mindent akarok” – mondta székfoglalójában Mourinho, akinek szerződtetését május végén jelentették be.

Az első hivatalos mérkőzése a Borussia Dortmund elleni, sanghaji barátságos találkozó lesz július 22-én. A Premier League-ben a Bournemouth ellen kezd az MU augusztus 13-án.

Mourinho – aki a menesztett Louis van Gaalt követi a kispadon – az elmúlt évtized egyik legsikeresebb szakembere, 2003 óta 22 trófeát nyert klubjaival, négy országban dolgozott, 2004-ben az FC Portóval, 2010-ben az Internazionaléval hódította el a Bajnokok Ligáját, ezekkel az együttesekkel, valamint a Chelsea-vel és a Real Madriddal is bajnoki címet és kupát nyert.

Olvasói sztorik