Nemzetközi foci

Mexikói válogatott szélsőt igazol a United

A 20 éves Hirving Lozanót a riói olimpia után jelentik be hivatalosan.

A mexikói Pachuca együttesének bejelentése szerint jelenleg is tárgyalásban állnak a Manchester Uniteddel szélsőjük, Hirving Lozano leigazolása kapcsán. A Vörös Ördögök az idei nyár folyamán már megerősítették soraikat Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan illetve Zlatan Ibrahimovic személyében, emellett élénken boronálják össze őket Paul Pogba visszaigazolásával.

José Mourinho azonban egy újabb játékossal erősítheti meg keretét a 20 éves Lozano személyében, aki a Liga MX-ben 91 mérkőzésen 21 gólt szerzett. Klubja, a Pachuca alelnöke, Andres Fassi vasárnap ugyanis bejelentette, a két klub között tárgyalások folynak a játékos átigazolása kapcsán.

– Már tartanak az egyeztetések a Uniteddel – azonban még nincs lezárva az ügy – nyilatkozta a vezető. Eközben Lozano apósa kijelentette, az ügylet már megköttetett, hivatalosan pedig a nyár későbbi részében kerül majd bejelentésre.

– Mindenben megegyeztek. Már csak néhány részlet hiányzik, és majd az Olimpia után válik hivatalossá – mondta.

Amennyiben Lozano valóban a Unitedbe igazol, úgy ő lesz a klub történetének második mexikói játékosa, azt követően, hogy 2010-től a klubnál játszott a Guadalajaratól igazolt Javier Hernandez.

A 20 éves szélső eddig 7 alkalommal ölthette magára hazája válogatott mezét, emellett az előző szezonban bajnoki címhez segítette a Pachucát, most pedig a Rio de Janeiroban rendezendő olimpiai játékokra készül Mexikó U23-as válogatottjával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik