Nemzetközi foci bajnokok ligája

Máltai csapat jutott tovább az EL-ben – a keddi eredmények

Drámai meccsen mentek tovább a moldávok; nehéz ír továbbjutás Luxemburgban.

Bajnokok Ligája- és Európa Liga-eredmények, kedd

Bajnokok Ligája
Alashkert FC (örmény) – FC Santa Coloma (andorrai) 3-0
Továbbjutott: Alashkert (3-0)
B36 Tórshavn (feröer-szigeteki) – Valletta FC (máltai) 2-1
Tj.: Valletta (2-2, idegenben lőtt gól)
Tre Penne (san marinói) – The New Saints (walesi) 0-3
Tj.: TNS (5-1)
Európa Liga
Birkirkara (máltai) – Siroki Brijeg (bosnyák) 2-0
Tj.: Birkirkara (3-1)
Csihura Szacshere (grúz) – Zimbru Chisinau (moldáv) 2-3
Tj.: Zimbru (3-3, idegenben lőtt gól)
Jeunesse d’Esch (luxemburgi) – St. Patrick’s Athletic (ír) 2-1
Tj.: St. Patrick’s (2-2, idegenben lőtt gól)

Tovább folytatódtak a keddi napon az Európa Liga és a Bajnokok Ligája selejtezőinek küzdelmei, összesen hat összecsapást rendeztek meg.

Európa Liga

A legnagyobb meglepetés Máltán született, ahol a Diósgyőr korábbi Európa Liga-ellenfele, a Birkirkara idegenbeli 1-1 után hazai pályán meglepetésre 2-0-ra legyőzte a bosnyák Siroki Brijeg gárdáját és így a második körbe jutott.

A másik két EL-meccsen is érdekes eredmények születtek: a grúz Csihura Szacshere idegenbeli 1-0-s győzelme után Zestafoniban, vagyis valójában semleges pályán kétszeri vezetés ellenére végül kiesett – a Zimbru Chisinau izgalmas mérkőzésen 3-2-re nyert. A 45+3. és a 93. percben is betalált a moldáv csapat.

Luxemburgban 1-0-s hazai sikert követően lépett pályára a St. Patrick’s Athletic. A Jeunesse d’Esch a 22.-től a 73. percig vezetett és hosszabbításra állt a párharc, de Dennehy egyenlítő találatára már csak Stumpf tudott válaszolni a 87. minutumban, így idegenben lőtt góllal továbbmentek az írek.

Bajnokok Ligája

A Bajnokok Ligájában az örmény Alashkert az FC Santa Colomával játszott. Mivel Andorrában 0-0-ra végeztek a felek, kiélezett összecsapásra lehetett számítani. A hazaiak azonban a 12. perctől kezdve magukhoz ragadták a vezetést és bár a 26. percben emberhátrányba kerültek, a 60.-ban ismét egyenlővé vált a létszám. A kegyelemdöfés a 84. és 88. percben jött, a végeredmény 3-0 lett.

Egygólos hazai győzelmét követően utazhatott a Feröer-szigetekre a máltai Valletta. A párharc szorosabban alakult, mint várható volt, hiszen a feröeriek előbb a 11., majd Falcone egyenlítése után a 66. percben is magukhoz ragadták a vezetést, ám az idegenben lőtt gól a máltaiak javára döntött.

A walesi The New Saints meglepetésre csak 2-1-ra győzött hazai pályán a san marinói Tre Penne ellen, így koncentrálniuk kellett a visszavágón is. A találkozó óriási vendégfölényt hozott, a nyomást 45 percig bírták a miniállamban játszók, majd a 47. percben ismét megtört a jég, végül 3-0-ra nyert a TNS.

Olvasói sztorik