Nemzetközi foci

Gündogan szerint Guardiola a világ legjobb edzője

A sérült német játékos úgy gondolja, a Nationalelf a vébé után az Eb trófeát is begyűjti.

Ilkay Gundogan elárulta: Pep Guardiola volt a kulcsszereplő, amiért a Manchester Cityt választotta. A Dortmundból távozó német játékost már az első találkozás alkalmából lenyűgözte a tréner.

– Guardiola volt az oka annak, hogy Manchesterbe igazoltam. Az átigazolásom előtt beszélgettem vele néhány alkalommal, és remek tapasztalatokat gyűjtöttem. Azt gondolom, ő a világ legjobb edzője. Jó döntést hozott, hogy a City mellett tette le a voksát. Lenyűgöző személyisége van; nagy lehetőség számomra, hogy vele dolgozhatok.

A 25 éves középpályás jelenleg sérülése után lábadozik, abban bízik, hogy augusztus végén vagy szeptember elején már bevethető lesz.

– Szeptember 10-én játsszuk a manchesteri derbit, remélem, akkorra már egészséges leszek, de ezt most még nehéz megmondani. Nem szeretnék elsiettetni semmit, pontosan végzem a rehabilitációt, persze már nagyon várom, hogy újra pályára léphessek.

Gündogan két éve a világbajnokságról, idén pedig az Európa-bajnokságról maradt le sérülés miatt – ezt természetesen nehezen élte meg.

– Nem könnyű nézni válogatott társaim mérkőzéseit. Szomorú vagyok, hogy nem lehetek részese a német együttes sikerének, hiszen a vb után az Eb-ről is lemaradtam. A srácoknak csak a legjobbakat tudom kívánni, ismerem a keret minden tagját, az edzőket, az orvosokat, csak a legjobbat érdemlik. Európa legjobb csapatan vagyunk, Thomas Müllerék megérdemlik, hogy az elődöntőre készülhetnek. Azt gondolom, jó esélyünk van megnyerni a tornát – nyilatkozta a Goalnaka középpályás.

Olvasói sztorik