Nemzetközi foci

Afrikai erősítés érkezik a Leicesterbe

A nigériai Ahmed Musa háromszoros orosz bajnok.

A Bajnokok Ligájában is induló Premier League-bajnok az orosz CSZKA Moszkva nigériai támadójátékosát szemelte ki, a megállapodás állítólag már meg is köttetett.

A 23 éves csatár, Ahmed Musa remek idényt produkált Oroszországban. Edzője, Leonyid Szluckij is megerősítette, hogy közel az egyezség.

A Leicester City már dűlőre jutott a CSZKA-val: a játékosért 16,6 millió fontot fizetnek. Musa 168 meccsen 54 gólt szerzett a fővárosiak színeiben.

Képviselője, Tony Harris azt mondta a BBC Sportnak: „Mindenben megállapodtunk, szerdán már az orvosi vizsgálatokon vesz részt Angliában.”

Leonyid Szluckij, a CSKA vezetőedzője is azt mondta, lezárultak a tárgyalások: „Kedden távozik. Ő igazság szerint az angol futballra született.”

Musa háromszor nyerte meg az orosz bajnokságot, és egyszer a kupában is az élen végzett csapatával. A 2013-ban Afrikai Nemzetek Kupáját nyerő nigériai válogatottnak is tagja volt.

A Leicester az aktuális átigazolási időszakban immár negyedik játékosát szerződteti. Korábban Luis Hernandez, Ron-Robert Zieler és Nampalys Mendy csatlakozott Claudio Ranieri csapatához – írja a goal.com.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik