Nemzetközi foci

Payet a Barcelonában vagy a Real Madridban köthet ki

A West Ham tulajdonosa meg akarja tartani a franciát, de elismerte: a két spanyol sztárklubbal nem tudnának versenyezni.

Dimitri Payet tavaly nyáron, 15 millió euróért cserébe került a West Ham csapatához Marseille-ből, és a remekül sikerült, minden sorozatot figyelembe véve 12 gólt és 15 gólpasszt hozó klubidénye után az Európa-bajnokságon is parádézik – jelenleg két gólnál és egy gólpassznál jár a tornán. Nem csoda hát, hogy a 29 éves szélsőt több topcsapattal is szóba hozták már, és bár a West Ham meg szeretné tartani a játékost, David Gold, a klub társelnöke elismerte: ha a Real Madrid vagy a Barcelona akarja a játékost, nem tudják megtartani:

– Foggal-körömmel fogunk azért harcolni, hogy Payet a következő szezonban is a mi futballistánk legyen. Nincsenek pénzügyi gondjaink, és vevők szeretnénk lenni, nem eladók, javítani akarjuk a keretet, nem pénzzé tenni – túl sokáig volt kis hal a klub, ideje ennek véget vetni. Ugyanakkor realistának kell maradnunk: ha a Real Madrid vagy a Barcelona akarná Dimitrit, úgy nagyon nehéz, szinte lehetetlen lenne megtartanunk őt. Egyelőre még nem érkezett hivatalos megkeresés, de nem vagyunk bolondok, tisztában vagyunk vele, hogy ez az Eb után változni fog. De hadd jelentsem ki: egyetlen ajánlatot sem fogadunk szívesen – mondta el Gold a The Sunnak adott interjújában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik