Nemzetközi foci

A nyár bombái: Suárezt és Kroost is vinné a City

Az elmúlt a napok a Manchester United nagy erősítési hullámairól szóltak, ugyanakkor nagy dobásra készül a városi rivális City is…

Pep Guardiola vasárnap tartja a székfoglalóját a Manchester Citynél, és az angol, illetve a spanyol lapok máris jobbnál-jobb futballistákat hoznak hírbe a klubbal. A Sunday Mirror értesülései szerint a Barcát és a Bayernt irányító szakvezető mindkét spanyol klubóriástól el akar hozni egy-egy sztárt.

Guardiola és a City kiszemeltje Luis Suárez és Toni Kroos. Azt Nolito megszerzésése is mutatja, hogy a spanyol edző érthetően erősen fókuszál a La Ligára, az igazán nagy durranás a Barca uruguayi támadójának és a Real Madrid német középpályásának megszerzése lenne. Kroos szerepelt Münchenben a Guardiola-érában, Suárez számára pedig nem ismeretlen a Premier League, hiszen nem is olyan régen még a Liverpool színeiben termelte ipari mennyiségben a gólokat.

A német játékosért a hírek szerint 63 millió fontot sem sajnálna a Manchester City, Suárez ára pedig a Mundo Deportivocímű katalán lap szerint már-már csillagászati: 101 millió euró. No persze az uruguayi fenegyerek garancia a csúcsfocira és a gólokra, a liverpooli 31 találatát követően 27 bajnokin előbb 16-szor volt eredményes Barcelonában, majd a legutóbbi évadban jött a gála: 35 bajnoki meccs, 40 gól.

Olvasói sztorik