Nemzetközi foci

Mourinho: Ibrahimovic az egyik legjobb csatár a világon

„Olyan játékos, aki mindig száz százalékot nyújt.”

Miután a Manchester United pénteken bejelentette Zlatan Ibrahimovic leigazolását, José Mourinho vezetőedző úgy fogalmazott, a svéd labdarúgó az egyik legjobb csatár a világon.

A 34 éves játékos csütörtökön a közösségi oldalán már bejelentette, hogy a Unitedben folytatja pályafutását, de a klub hivatalos közleményére még egy napot kellett várni.

„Zlatant nem kell bemutatni, a statisztikái önmagukért beszélnek. Ibra az egyik legjobb csatár a világon, és olyan játékos, aki mindig száz százalékot nyújt” – nyilatkozta José Mourinho vezetőedző. A portugál tréner emlékeztetett, hogy a svéd játékos a világ legfontosabb bajnokságaiban volt aranyérmes, most pedig lehetősége lesz a legjobb ligában szerepelni.

„Tudom, hogy megragadja a lehetőséget, és keményen dolgozik majd, hogy trófeákhoz segítse a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy tehetségével sok örömet szerez a következő szezonban a rajongóknak az Old Traffordon, és a tapasztalata felbecsülhetetlenül értékes lesz a csapatunk fiatalabb játékosainak fejlődése szempontjából” – mondta Mourinho.

Ibrahimovic eddig az FF Malmö, az Ajax, a Juventus, az Internazionale, az FC Barcelona, az AC Milan és a Paris Saint-Germain játékosa volt, és Hollandiában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban összesen 11 alkalommal nyert bajnoki címet, illetve tagja volt a Juventus 2005-ös és 2006-os bajnokcsapatának is, de ettől a két címtől később megfosztották a torinói klubot.

„Nagy örömömre szolgál, hogy csatlakozhatok a Manchester Unitedhez, nagyon várom, hogy a Premier League-ben játszhassak. Magától értetődik, hogy szintén nagyon várom a közös munkát José Mourinhóval” – nyilatkozta új klubja honlapján a csatár.

Ibrahimovic fantasztikus edzőnek nevezte a portugált, akivel új és izgalmas kihívás ismét együtt dolgozni. A svéd 2006 és 2009 között volt az Inter játékosa, Mourinho pedig 2008 és 2010 között irányította a milánói együttest.

A 116 válogatott mérkőzésén 62 gólt szerző Ibrahimovic múlt kedden erősítette meg, hogy többé nem szerepel a svéd nemzeti csapatban, amely a csoportkör után búcsúzott a franciaországi Európa-bajnokságon.

Olvasói sztorik