Nemzetközi foci

Balotelli továbbra is Aranylabdát akar

Az esélyek nem neki kedveznek, de még mindig csak 25 éves.

Mario Balotelli, a labdarúgás egyik legellentmondásosabb figurája az elmúlt két évben a Liverpool, illetve az AC Milan színeiben mindössze két gólt ért el 36 bajnokin. A hihetetlenül pocsék góltermésről a csatárt is megkérdezték.

– Nem tettem eleget az elmúlt két évben, ennél többre vagyok képes. 10-es skálán mindössze 5-re értékelném magam. A célom természetesen a 10-es. Meg akarom nyerni az Aranylabdát, még ha emiatt most ki is nevetnek – kezdte Balotelli, aki szerint a legfontosabb, hogy észrevette hibáit.

– Még nem késő. Nem akarok úgy visszavonulni, hogy azt érzem, nem tettem meg mindent. Két évvel ezelőttig elégedett voltam magammal. Boldog voltam, még ha voltak is hibáim. Nem gondolkodtam a fejlődésben – tette hozzá.

A 2012-es Eb hőse teljesítménye miatt 2016-ban nem került be a keretbe.

– Természetesen bánom, hogy nem lehetek ott, mert szerettem volna keretbe kerülni. Az igazi Balotellit behívta volna a kapitány, de a mostani nem érdemli meg. Jól tette, hogy másokat választott, én sem cselekedtem volna másképp – fogalmazott meglepően bűnbánóan az egyébként még mindig csak 25 éves támadó.

Balotelli eddig 33 meccsen 13 gólos a válogatottban, szerződése jelenleg a Liverpoolhoz köti.

Olvasói sztorik