Nemzetközi foci

Ki veszi át a spanyolokat?

Mindkét utódjelölt szívesen váltaná Vicente del Bosquét.

Vicente del Bosque csütörtökön este bejelentette, hogy lemond a spanyol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A 65 éves edző a spanyol állami rádió sportcsatornájának egyik csütörtöki műsorában mondta el, hogy hamarosan távozik posztjáról, és a döntését már be is jelentette Ángel María Villarnak, a spanyol szövetség elnökének.

Del Bosque úgy fogalmazott: július 31-én, amikor lejár a szerződése, távozik a válogatott éléről, de a továbbiakban is szívesen segíti a nemzeti csapatot a tanácsaival, ha igényt tartanak rá.

„Edzőként nem áll szándékomban maradni. Nem számított, milyen eredményt érünk el az Európa-bajnokságon, nem volt kétséges a jövőm, a döntésemet előre meghoztam. Távozom, de elérhető leszek, ha a segítségemre van szüksége a spanyol labdarúgásnak” – mondta.

A 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnok spanyol válogatott a második helyen jutott tovább a franciaországi Európa-bajnokság D csoportjából, majd a nyolcaddöntőben 2-0-ra kikapott Olaszországtól.

Del Bosque a 2008-as kontinenstorna után vette át a csapatot Luis Aragonéstől, és a távozása már a 2014-es brazíliai világbajnokság után is szóba került, amikor együttese nem jutott tovább a csoportjából.

A spanyol sportsajtó értesülései szerint Joaquín Caparrós és Francisco Jémez Martín a két esélyes a kapitányi tisztségre. Előbbinek jelenleg nincs csapata, utóbbi pedig a Granada vezetőedzője. Csütörtökön mindketten úgy nyilatkoztak: szívesen tevékenykednének szövetségi kapitányként.

Olvasói sztorik