Nemzetközi foci

Elválnak az MU és Ryan Giggs útjai – 29 év után távozik a legenda

A walesi klublegenda nem kap helyet José Mourinho stábjában.

A BBCszámolt be elsőként a hírről, miszerint 29 év után elhagyja a Manchester Unitedet Ryan Giggs. A walesiek legendája 14 éves volt, amikor csatlakozott a Vörös Ördögök akadémiájához, ahol előbb játékosként, később menedzserként és másodedzőként szolgálta a klubot. Úgy tűnik, a nemrégiben kinevezett José Mourinho által irányított manchesteri kispadon már nem jut hely Giggsnek.

A walesi játékos a Mancehster Uniteddel bajnoki címet, Bajnokok Ligáját, FA Kupát és Ligakupát is nyert. 962 mérkőzésen összesen, 168 gól fűződik a nevéhez.

Előbb David Moyes irányítása alatt lett játékos-edző, majd miután a szakember távozott, ő lett a vezetőedző. 2014 nyarán vonult hivatalosan vissza a profi labdarúgástól, ezt követően Louis van Gaal pályaedzője lett.

Pénteken a BBC írt először arról, hogy José Mourinho irányítása mellett nem jut szerephez a walesi a Manchester Unitednél. A lap szerint a klub a következő napokban ad ki hivatalos közleményt. Eközben a Daily Mail és a Mirror arról számolt be, hogy Ryan Giggs olyan ajánlatot kapott a manchesteriektől, amit nem fogadott el, mivel csak kis szerepben, amolyan asszisztensként számítanak rá. Azt írják, Giggs előzetesen arra számított, hogy a Moyes és a van Gaal mellett mutatott munkája után kiemelt munkát kap szeretett klubjánál.

Olvasói sztorik