Nemzetközi foci

Del Bosque egy játékoson kívül mindenkit értesített

Iker Casillasnak azonban nem üzent a lemondásáról.

Csütörtök hivatalosan is eldőlt, hogy Vicente del Bosque lemond a spanyol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A 65 esztendős tréner legfrissebb nyilatkozatában arról beszél, hogy mennyire megromlott a viszonya Iker Casillasszal, miután David De Geát választotta a nemzeti csapat első számú kapusának.

A rutinos tréner elárulta, az Európa-bajnoki keret minden játékosát értesítette távozásáról a hivatalos bejelentés előtt, kivéve Casillast. A világ és Európa-bajnok szakember elmondta, a Real Madrid korábbi hálóőrével azóta nincsenek jóban, hogy David De Geát állította a válogatott kapujába.

– A társakkal mindig korrekt, és jó a kapcsolata, de az edzői stábbal nem mondhatnám. Ezért döntöttem úgy, hogy neki egyedül nem küldök üzenetet a távozásomról – mondta Del Bosque az El Larguerónak nyilatkozva. – Rossz érzései voltak velem és kollégáimmal kapcsolatban, egyszerűen mérges volt ránk.

– Természetesen megértem, hogy fájt neki ez a dolog. Azt hiszi, hogy rosszul kezeltem ezt a helyzetet, de úgy éreztem, hogy De Geának kell védenie. Ez nem változtat azon, hogy nagyon büszkék vagyunk Casillasra, hiszen 167 alkalommal lépett pályára a válogatottban. Nem gondolom, hogy ez belerondít az életrajzába. Nem csalódtam Casillasba, nagyon tisztelem, és elismerem a klasszisát már kilenc éves kora óta – mondta Del Bosque.

Olvasói sztorik