Nemzetközi foci

Végre! Simeone döntött a jövőjéről

Korábbi borúlátó nyilatkozata után Diego Simeone bejelentette, hogy a Bajnokok Ligája-ezüstérmes Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője marad.

A milánói döntőben az Atlético 1-1-es rendes játékidőt és gól nélküli hosszabbítást követően, büntetőpárbajban maradt alul a Real Madriddal szemben. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az argentin tréner közölte, fáradt és elgondolkozik a folytatáson.

A 46 éves szakember – akinek 2020-ig szól a szerződése – szerdán már azt mondta, hogy a finálé után még a történtek hatása alatt nyilatkozott, és már máshogy látja a helyzetet:

– Erős csapatunk van, csak a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München jobb nálunk. Folyamatosan azon vagyunk, hogy tovább fejlődjünk – fogalmazott.

Simeone a Bajnokok Ligáját kivéve minden jelentős trófeát megnyert az Atléticóval az elmúlt négy és fél évben. A 2014-es lisszaboni BL-fináléban ugyancsak a Real Madrid győzte le csapatát, akkor hosszabbítás után 4-1-re.

A jövőre vonatkozóan Enrique Cerezo klubelnök bejelentette, hogy az együttes magja nem változik, és az elmúlt hetekben csaknem minden játékosra kaptak milliós ajánlatokat, de visszautasították azokat. Eddig új igazolásként az argentin Nicolas Gaitan érkezett a Benficától.

Olvasói sztorik