Nemzetközi foci

Ötöt rúgott, így gyakorlatilag továbbjutott a DVSC

San Marinóban nem adott esélyt vendéglátójának a Debrecen az Európa Liga-selejtezőben.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés

La Fiorita (San Marinó-i) – Debreceni VSC-TEVA 0-5 (0-2)
Serravalle, játékvezető: Frischer (észt)
Fiorita: Vivan – Gasperoni, Bugli, G. Bollini (Mazzola, 75.), A. Martini – Cavalli (Parma, 65.) – D. Rinaldi, Tommasi, Cangini, Zafferrani (Guidi, 89.) – M. Martini. Vezetőedző: Luigi Bizzotto
DVSC: Radosevics – Jovanovics, Mészáros N., Brkovics, Ferenczi – Mészáros K. (Djelmic, 57.), Varga J., Holman, Szakály P. – Tisza T. (Szekulics, 68.), Castillion (Kulcsár, a szünetben). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Szakály P. (5., 83.), Tisza T. (34., 49.), Szekulics (89.)

San Marinóban, a La Fiorita vendégeként lépett pályára a Debreceni VSC-TEVA az Európa Liga-selejtező első fordulójának odavágóján.

A debreceniek hamar jelezték, magasabban jegyzett klub az övék: Szakály Péter az ötödik percben szerezte a csapat első gólját (0-1). A folytatásban is fölényben játszott a Loki, sorra jöttek a helyzetek, Tisza akár meg is duplázhatta volna az előnyt. A 27. percben Mészáros Karol lövését védte a hazaiak kapusa, a kipattanót pedig Tisza lőtte fölé. Két perccel később Holman lövésénél is a rivális kapusa mentett. A 34. percig bírta a rohamokat a vendéglátó: Tisza Tibor Ferenczi centerezését váltotta gólra az ötös előteréből (0-2).

A DVSC végig nagy fölényben játszott, és megérdemelten vezetett 2-0-ra az első félidőt követően.

Gyakorlatilag lemásolta az első félidő nyitását a második játékrész elején a Debrecen: négy perc elteltével ezúttal az első gólnál előkészítő Tisza Tibor volt eredményes – a gólpasszt az első találatot jegyző Szakály adta (0-3). A DVSC fölénye nem volt kérdéses: a hajrában Szakály Péter is meglőtte a maga második, csapata negyedik gólját egy kipattanót követően (0-4). Danilo Szekulics adta meg a kegyelemdöfést a 89. percben: ő állította be az 5-0-s végeredményt. Kapura tartó lövése nem is volt a házigazdának; a magyar együttes magabiztos előnyt harcolt ki idegenben, sőt gyakorlatilag tovább is jutott.

Olvasói sztorik