Nemzetközi foci

Döntetlent játszott, de gólt lőtt Kazahsztánban az MTK

A fővárosi együttes 1-1-es döntetlennel kezdett az Európa Liga-selejtezőben. Torghelle szerezte a gólt – VIDEÓ.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés

Aktöbe FK (kazah) – MTK Budapest 1-1 (1-1)
Aktöbe, játékvezető: Amhof (svájci)
Aktöbe: Otarbajev – Szitdikov, Szorokin, Kouadja, Kairov – Zsalmukan (Sestakov, 83.), Mitosevic, Cveiba, Krjukov – Dao (Golubov, 62.), Bocsarov. Vezetőedző: Juri Utkulbajev
MTK: Hegedüs – Vadnai, Grgic, Baki, Poór – Szatmári (Borbély, 88.), Kanta, Vass Á., Gera D. – Nikacs (Deutsch, 91.), Torghelle. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Gólszerzők: Zsalmukan (tizenegyesből 44.), illetve Torghelle (30.)

Kazahsztánban kezdte meg idei Európa Liga-szereplését az MTK Budapest. Teodoru Vaszilisz együttese az Aktöbe otthonában nyitotta az első selejtezőkört.

Három perc elteltével Hegedüst dolgoztatta meg a hazai támadósor, majd jött az MTK-válasz: Gera lövésénél a hazaiak kapusa volt résen. Nem sokkal később Baki fejjel tesztelte Otarbajevet, de ismét a hálóőr nyerte a párharcot. Torghelle is próbára tette a kapust, aki vele szemben is helyt állt, a harmincadik percben azonban a rutinos csatár már nem hibázott: Nikacs lefutotta védőjét, az alapvonalról centerezett, amit Torghelle Sándor a hálóba passzolt (0-1) – megvan a fontos idegenben lőtt gól.

Nikacs lövése volt a következő jelentősebb momentum, majd Torghelle próbálkozása halt el a hazai védőkben. Az MTK gólszerzője a saját kapuja előtt is aktív volt, de ennek aligha örültek a társak a 43. percben: a büntetőterületen belül szabálytalankodott, a megítélt tizenegyest pedig Didar Zsalmukan váltotta gólra – 1-1 állt az eredményjelzőn a félidőben.

A második játékrész elején ismét Torghelle veszélyeztetett, de lövése kicsivel elkerülte a kaput. Az MTK tizenhatosa előtt is járt a labda: Szatmári állt bele egy löketbe valamivel több mint egy óra elteltével. Gera is próbálkozott, de Otarbajev eszén ő sem tudott túljárni. A hajrában mindkét fél megpróbálta a javára fordítani a mérkőzést – ebben a magyar csapat volt a hatékonyabb –, de gólt egyik együttes sem szerzett. Az MTK számára lehet értékesebb az 1-1-es döntetlen, hiszen idegenben rúgott góllal várja a visszavágót.

Torghelle gólja:

Olvasói sztorik