Nemzetközi foci

Wengert akarják a válogatott élére Angliában

A hírek szerint a francia edző lenne a szövetség első választása.

Egy újabb világverseny, egy újabb korai angol búcsú: a válogatott szégyenteljes, Izland elleni nyolcaddöntős kiesése után Roy Hodgson lemondott szövetségi kapitányi posztjáról, a szigetországban pedig máris elindult a találgatás, ki követheti őt a háromoroszlánosok élén.

Egybehangzó angol lapértesülések szerint az Angol Labdarúgó Szövetségnél (FA) Arsene Wengert, az Arsenal jelenlegi menedzserét látnák legszívesebben a válogatott élén, annak ellenére is, hogy az azonnali váltás igencsak valószínűtlen, hiszen a francia trénert élő szerződés köti az Ágyúsokhoz. Az Express arról ír, nem kizárt, hogy Wenger az Arsenalo-kontraktusa lejártával, egy év múlva venné át a nemzeti tizenegyet, addig pedig ideiglenesen Gareth Southgate irányítaná Rooneyékat. Más lapoknál Claudio Ranierit és Jürgen Klinsmannt is említik, mint lehetséges Hodgson-utódot.

A fogadóirodák szerint is Southgate kinevezésére van a legnagyobb esély, de szintén kis szorzóval szerepel a Crytal Palace-menedzser Alan Pardew és a Bournemouth-edző Eddie Howe neve is.

Olvasói sztorik