Nemzetközi foci

Southgate lehet a következő angol kapitány

Gareth Southgate tűnik a legesélyesebbnek arra, hogy Roy Hodgson örökébe lépjen az angol válogatott kispadján. Mint ismert, a 68 éves szakember az Izlandtól elszenvedett 2-1-es vereség után mondott le posztjáról.

Hodgson szerződése az Európa-bajnokság után amúgy is lejárt volna, ám a Liverpool és a Fulham korábbi mestere a nyolcaddöntő lefújása után bejelentette, lemond, segítőivel, Gary Nevillel és Ray Lewingtonnal együtt.

Gareth Southgate jelen pillanatban az angol U21-es válogatott kapitánya, mellyel tavaly kijutott a korosztályos Európa-bajnokságra, igaz, ott már a csoportkörből sem jutott tovább a csapat. Southgate korábban a Middlesbrought is irányította három évig, de 2009-ben végül kiestek a Premier League-ből.

Gary Neville és Eddie Howe a másik két legvalószínűbb jelölt az angolok kispadjára. Neville 2012 óta segítette Hodgson munkáját a válogatottnál, de márciusi, valenciai elbocsátása óta nincs klubcsapata. Howe a negyedosztályból vezette a Premier League-ig a Bournemouth-t, mellyel a tizenhatodik helyen végzett az idén – írja a goal.com

Olvasói sztorik