Nemzetközi foci

Argentína elbukta a Copa Américát, Messi lemondta a válogatottságot – VIDEÓ

A címvédő chilei válogatott nyerte a Copa Américát, miután a döntőben legyőzte a vb-ezüstérmes, tavalyi döntős argentin csapatot a tavalyi finálé visszavágóján, East Rutherfordban.

A mérkőzés első félidejében két piros lapot is kiosztott a játékvezető, a chilei Marcelo Díaz második sárga lappal a 28., míg a túloldalon Marcos Rojo a 43. percben volt kénytelen elhagyni a játékteret. Tíz a tíz ellen sem tudtak gólt szerezni azonban a csapatok, a rendes játékidőben és a hosszabbítás után is gól nélküli döntetlen volt az eredmény, így tizenegyesek döntöttek a győztes csapatról. Bár Arturo Vidal rögtön az első büntetőt Romeróba rúgta, argentin részről az utána következő Messi nem talált kaput, majd később Biglia is hibázott, így a tavalyi tornához hasonlóan Chile ismét büntetőkkel verte Argentínát a Copa-döntőben.

A döntő után a Barcelona két sztárja, Lionel Messi és Javier Mascherano is lemondott a válogatottságról. “Óriási szomorúságot érzek, hogy ez újra megtörtént. Ez volt a negyedik döntő, amit elvesztettem, ráadásul kihagytam a büntetőt, ami kulcsfontosságú volt. Ez nem nekem való, számomra ennyi volt a nemzeti csapat, ez a döntésem” – nyilatkozta az ötszörös aranylabdás zseni a lefújást követően.

Eredmény, döntő:

Argentína–Chile 0–0 – tizenegyesekkel 2–4

Olvasói sztorik