Nemzetközi foci

Nagy Ádámnak jó helye lenne a portugál bajnokságban

Az Európa-bajnokságot megelőzően a Fradi TV-nek exkluzív interjút adott a So Foot elismert szakírója, Joachim Barbier, aki már több alkalommal is járt Magyarországon, többek között akkor is, amikor a Ferencváros lejátszotta a kizárást követő első NB I-es meccsét, de Albert Flórián 70. születésnapjáról is a helyszínről tudósított. Jól ismeri a kelet-európai labdarúgást, így nem véletlen, hogy vasárnap a Franciaország–Svájc mérkőzés helyett a Románia–Albánia találkozót választotta. Mielőtt továbbindult volna Saint-Etienne-be, a Szlovákia–Anglia mérkőzésre, ismét válaszolt a Fradi-honlapkérdéseire.

Az Eb előtt a francia szakíró Nagy Ádám játékát emelte ki, és inkább érdeklődésének adott hangot a magyar csapattal kapcsolatosan, mint konkrét véleményt fogalmazott volna meg. Lássuk, a két találkozót követően mivel bővült ismerete.

– Nagy Ádám számára komoly lehetőség ez a torna, felhívhatja magára a figyelmet. Fontos, hogy a hozzá hasonló fiatalok is lehetőséget kapjanak, hiszen az ő példája mutatja, megállják a helyüket. Egyre több hírt hallani vele kapcsolatban Portugáliáról, elég jó a portugál liga, úgy érzem, jó döntést hozna, ha arrafelé indulna el. Jó látni, hogy épül a Ferencváros, hogy erősödik a magyar foci. Több alkalommal is jártam már Budapesten, akkor egy picit mindig azt éreztem, hogy rengeteget beszélnek a múltról. A mostani sikerek talán változtatnak ezen, hiszen most már megvannak a jelen hősei. Legutóbb tavaly nyáron jártam Budapesten, és jelentős fejlődést éreztem az egész városon, nem csak a labdarúgáson. A Fradi új stadionja gyönyörű, fantasztikus dolog, hogy annyi idő után újra bajnok tudott lenni a csapat. Thomas Doll személyében egy ismert edzője van, tehát nincs más hátra, sok sikert kívánok a Bajnokok Ligája selejtezőjéhez, ez a következő lépcsőfok a számotokra, ám addig is, mindent bele az Eb-n – zárta szavait a mosolygós újságíró, aki szerdán a helyszínen tekinti meg a magyar csapat találkozóját Portugália ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik