Nemzetközi foci

Esély nyílik Balogh Norbert előtt?

Franco Vázquez távozhat a Palermótól.

Köztudott, hogy Balogh Norbert Zamparini elnök-tulajdonos dicsérő szavai ellenére sem igazán jutott szóhoz első palermói félévében. Ebben közrejátszik az is, hogy az olasz klubok hagyományosan elképesztően bő kerettel rendelkeznek (nem egyszer 100 vagy annál is több játékossal állnak szerződésben, bár közülük sokan kölcsönben vannak), ez alól pedig a szicíliai klub sem kivétel.

Most azonban valamelyeset tisztulhat a kép, legalábbis ha megvalósul az, amiről Guglielmo Micciche elnökhelyettes nyilatkozott.

– Sportigazgatónk, Rino Foschi arról értesített, hogy több angol klubbal is tárgyal Franco Vázquez eladásának érdekében. Azt hiszem, a West Bromwich Albion az egyik kérő, a tárgyalások pedig jól haladnak. Maurizio Zamparini már meg is határozta támadónk értékét – mondta Micciche.

A kétszeres olasz válogatott (de argentin származású) játékos 2012-ben az argentin Berganótól érkezett Palermóba, ahol több mint 100 bajnokin szolgálta már a klubot.

A 27 éves játékos távozása megnyithatja a helyet Balogh Norbert előtt is, Vázquez ugyanis az idei szezonban 11 alkalommal játszott középcsatárt, 6-szor jobbszélsőt – ez a két poszt az, amelyen a magyar támadó legtöbbször feltűnik. Az argentin-olasz futballista ugyanakkor legtöbbször, 19-szer támadó középpályásként szolgálta a csapatot.

Olvasói sztorik