Nemzetközi foci

Ne feledjük: hétfőn BL- és EL-sorsolás!

Ellenfelet kap a Fradi, a Vidi, a Loki és az MTK is.

Az Eb-lázban szinte elfelejtjük, de lassacskán újraindul a klubfutball is. Ennek első lépéseként arra érdemes csapataink június 20-án, hétfőn megkapják első nemzetközi kupa-ellenfeleiket is.

Bajnokok Ligája

Az UEFA BL-sorsolása 12 órakor veszi majd kezdetét és az uefa.com-on élőben követhető lesz. Elsőként az első selejtezőkör nyolc csapatának négy párosítását sorsolják ki, majd jön a második szakasz, ahol már a Ferencváros is érdekelt lesz.

A sorsolást megelőző néhány órában egy számítógépes program segítségével a 34 érdekelt csapatot kisebb csoportokra osztják majd, így magán a procedúrán nem csapatneveket, hanem számokat húznak ki. Pl. ha a Ferencváros 5-ös, a Legia Warszawa 1-es számmal rendelkezik és ezeket egymásnak húzzák, akkor ez a két csapat játszik majd egymással július 12-én vagy 13-án és 19-én vagy 20-án.

A Fradi a nem kiemeltek közül várja a sorsolást. Az a csapat játssza otthon az első meccset, amelyet először húznak ki.

A lehetséges ellenfelek teljes listája itt elérhető.

Európa Liga

Néhány perccel a BL-sorsolás után, 13 órától és 14:30-tól fény derül arra is, hogy a Videoton FC, a Debrecen és az MTK Budapest mely csapatokkal ütközik majd meg. Mi több: utóbbi időpontban az is világos lesz, hogy továbbjutás esetén hová utazhat majd a három nevezett együttesünk.

Az első selejtezőkörben – amelyet június 30-án és július 7-én játszanak – 96 csapat vesz részt (miután Koszovó gárdáit mégsem engedte indulni az UEFA). A fehérvári és debreceni csapat a kiemelt, az MTK a nem kiemelt felébe tartozik a mezőnynek.

A BL-procedúrához hasonlóan az Európai Labdarúgó-szövetség a sorsolást megelőzően a második kör csapataihoz itt is számot rendel, így aztán csak ezeket fogják kihúzni.

A lehetséges ellenfelek teljes listája itt elérhető.

Időpontok

Sorsolás
BL: június 20. 12:00
EL: június 20. 13:00 és 14:30
Mérkőzések
BL: július 12. vagy 13. és 19. vagy 20.
EL: június 30. és július 7.; majd július 14. és 21.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik