Nemzetközi foci

Portugál válogatott védőt igazolt a Dortmund – hivatalos

A 22 éves Raphaël Guerreirót 12 millió euróért szerződtették, 2020-ig írt alá.

A Borussia Dortmund bejelentette Raphaël Guerreiro érkezését, aki jelen pillanatban az Európa-bajnokságon képviseli Portugália színeit. A 22 éves balhátvéd 4 évre, azaz 2020-ig írt alá.

– Raphaël Guerreiro egy tehetséges játékos, aki több poszton is otthonosan érzi magát – mondta el a játékosról a sportigazgató, Michael Zorc.

Guerreiro portugál és francia állampolgársággal is rendelkezik, 2016. július 1-től azonban Dortmundba költözik korábbi klubjától, a Lorienttől, ahol három szezont töltött el.

Az elmúlt szezonban a Lorient 38 meccséből 34-en lépett pályára a játékos, a válogatottban 7 fellépés és két gól köthető a nevéhez. Összességében 102 alkalommal lépett pályára a Lorient színeiben, és 10 találatot jegyzett.

Az átigazolás ára 12 millió euró, de a Lorient a következő transzferből értékéből 20%-ban részesülhet.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!