Nemzetközi foci

Papírforma a Copán! USA és Kolumbia az A-csoport továbbjutói

Hiába győzött Costa Rica, a házigazdák is behúzták a három pontot.

Befejeződtek az A-csoport küzdelmei a Copa Américán vasárnap kora hajnalban. Az Egyesült Államok – Paraguay mérkőzésen egy első félidőben szerzett találattal behúzta a három pontot az amerikai csapat, ezzel pedig eldőlt, hogy Kolumbia mellett ők jutottak tovább a kvartettből. A gólt Clint Dempsey szerezte a 27. percben. Paraguay a második félidőt szinte végig emberelőnyben játszhatta Yedlin kiállítása miatt, de nem sikerült kihasználniuk a fórt.

A csoport másik találkozóján Costa Rica gólzáporos mérkőzésen legyőzte azt a Kolumbiát, amely csapat már a harmadik forduló előtt bebiztosította továbbjutását. Egy pontra azonban nekik is mindenképpen szükség lett volna ahhoz, hogy csoportelsőként végezhessenek. Ez azonban nem jött össze annak ellenére sem, hogy a második félidőben nagy fölényben játszottak. Costa Rica tehát 3-2-re nyert, de ez sem volt elég nekik a továbbjutáshoz.

A-csoport:

Egyesült Államok – Paraguay 1-0 (1-0)

Gólszerző: Dempsey (27.)

Kiállítva: Jedlin (48. – Egyesült Államok)

Kolumbia – Costa Rica 2-3 (1-2)

Gólszerzők: Fabra (6.), M. Moreno (73.), illetve Venegas (2.), Fabra (34.- öngól), Borges (58.)

Az A-csoport végereddménye: 1. Egyesület Államok 6 pont (5-2), 2. Kolumbia 6 pont (6-4), 3. Costa Rica 4 pont , 4. Paraguay 1 pont

https://www.youtube.com/watch?v=bJvYPjVOX4w

https://www.youtube.com/watch?v=sy-PWqDwl5s