Nemzetközi foci

Casillas: Nem vonulok vissza, amíg Buffon játszik

A spanyol kapus épp ezért remek hírnek tartja a Juve-legenda szerződéshosszabbítását.

A spanyolokkal a csapat hétfői Európa-bajnoki nyitányára készülő 35 éves Iker Casillas a La Gazetta dello Sportnak adott nyilatkozatában elárulta, egész addig nem fog visszavonulni, amíg olasz riválisa, a nála három évvel idősebb Gianluigi Buffon nem teszi ugyanezt. Az egykori Real-kapus épp ezért remek hírnek tartja, hogy a Juventus hálóőre nemrég két évvel meghosszabbította szerződését a torinói klubbal:

– Majd ha Gigi visszavonul, akkor én is, de addig nem. Ő pedig mostanában írt alá egy új kontraktust, és alighanem én is ezt fogom tenni. Amikor mindketten befejezzük az aktív pályafutásunkat, szervezünk egy mérkőzést az ő és az én barátaim között – mondta a világ- és Európa-bajnok kapuvédő.

A spanyolok csapatkapitánya a spanyolok Eb-esélyeiről is ejtett pár szót:

– Úgy gondolom, az idei tornát nehezebb lesz megnyerni, mint a négy vagy nyolc évvel ezelőttit. Franciaország és Belgium nagyon erős, Olaszország és Portugália mindig, mindenkire veszélyt jelent, és akkor még nem is beszéltünk a világbajnok németekről – zárta interjúját Casillas, akire nagy valószínűséggel csak De Gea cseréjeként számít Del Bosque szövetségi kapitány.