Nemzetközi foci

Életmentő műtét vár az AC Milan elnökére

Silvio Berlusconi szívproblémákkal került kórházba, majdnem meghalt.

A jövő héten életmentő szívműtétet fognak végrehajtani az AC Milan híres elnökén, Silvio Berlusconin, miután a hét elején szívproblémák miatt kórházba került.

A hírek szerint a 79 éves volt olasz miniszterelnök állítólag az önkormányzati választások okozta stressz miatt készült ki, aki ha nem kap sürgős segítséget meg is hallhatott volna. Berlusconi orvosa, Alberto Zangrilo a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a jövő hét közepéig ki fogják cserélni a politikus hibásan működő aortabillentyűjét.

– Vasárnap Berlusconi Rómában járt, ahol szívelégtelenség jeleit mutatta. Reggel beszéltem vele, és azt tanácsoltam neki, térjen vissza Milánóba, de nem hallgatott rám, mert szavazni akart. Kockáztatta az életét, aminek vélhetően tudatában volt. Nagyon rossz állapotban érkezett meg – idézte a professzort a BBC.

– Tegnapig tartott a részletes kivizsgálás, amely során megállapítottuk, csak műtéti úton lehet helyrehozni az aortabillentyűt, amely várhatóan négy órát fog igénybe venni. Utána két napig lesz az intenzíven, onnan egy kórterembe kerül. Hogyan fogadta a hírt? Először nem akarta elhinni. Olyan ember számára, aki 130 évig akar élni, ez egy szerencsétlen fordulat. A műtét alacsony kockázattal jár, de ott az a két százalék, ami aggaszthatja – tette hozzá.

A volt politikus a napokban tárgyalásokat folytatott egy kínai konzorciummal a Milan eladásáról.

Olvasói sztorik