Nemzetközi foci

Sissoko az Arsenalba akar menni

Nem maradna a másodosztályú Newcastle-nél a francia középpályás.

A Newcastle United óriási meglepetésre még Premier League-szinten is erősnek mondható keretével a 2015-16-os szezon végén Rafa Benítez vezetésével kiesett az első osztályból. Nem lenne csoda, ha a csapat legnagyobb ékkövei sorra hagynák el a süllyedő hajót. A menekülést egy ember már el is kezdte: Moussa Sissoko spanyol trénerének kijelentette, távozni akar. Új csapata az Arsenal lehet.

– Olyan szintre léptem, ahol a Championshipben való szereplés visszalépésnek számítana. Tovább kell fejlődnöm. A legnagyobb európai kluboknál szeretnék játszani és továbbra is kerettag lenni a francia válogatottban. Remélem, a tárgyalások jó irányba tartanak, ugyanis távozni szeretnék egy olyan csapathoz, amely a Bajnokok Ligájában is érdekelt – nyilatkozta Sissoko, akinek kedvenc együttese az Arsenal.

– Érdeklődésük hízelgő, a legjobb európai csapatok közé tartoznak. Ha egy ilyen kaliberű klub megfigyel, az azt jelenti, hogy jó játékos vagy, ők ráadásul előkelő helyet foglalnak el a szívemben. Több legendás francia játékos is megfordult az Ágyúsoknál, mint például Thierry Henry Robert Pires, Sylvain Wiltord vagy épp Patrick Vieira, aki egyben a példaképem is – mondta a középpályás, aki elmondása szerint azonban egyelőre nem átigazolására, hanem az Európa-bajnokságra koncentrál.

2013 januári, Toulouse-tól való érkezése óta Sissoko 118 Premier League-meccsen volt kezdő a Szarkáknál.

Olvasói sztorik