Nemzetközi foci

Kínai milliárdokból épít szupercsapatot az Inter

Megszületett az egyezség az olasz klub eladásáról.

A Serie A 2015-16-os kiírásában a bajnokság negyedik helyén végző, ezzel az Európa Liga csoportkörébe kvalifikáló Internazionale a korábbi híreknek megfelelően hamarosan kínai többségi tulajdonba kerül. A kínai Suning csoport ugyanis 270 millió euróért megvásárolja a klub részvényeinek közel 70 százalékát Eric Thohirtól, a milánói csapathoz magát 2013-ban bevásárló indonéziai üzletembertől.

Bár olasz lapinformációk szerint a hétfői találkozón arról is döntöttek, hogy a jövőben a Thohir kezében maradó 31 százalékot is felvásárolják a kínaiak, az üzletember egyelőre marad a csapat elnöki pozíciójában – az elmúlt években tiszteletbeli elnökként működő, a klubot korábban 18 éven át irányító Massimo Moratti ugyanakkor végleg távozik a kék-feketék vezetőségéből.

– A futball a világ legnépszerűbb sportja, az Inter pedig a világ egyik legnagyobb klubja. A csapat megvásárlása stratégiai döntés volt, a márkánk hamarosan Európa-szerte ismert lesz. Tudjuk, hogy egy ilyen nagy múltú csapat irányítása hatalmas felelősséggel jár, ezért személyes küldetésünknek tekintjük, hogy minél hamarabb visszajuttassuk az Intert Olaszország és a kontinens trónjára – mondta a Suning csoport elnökeként tevékenykedő Csang Csin-tung a hétfői bejelentéskor.

Az amerikai illetve kanadai csoportok által irányított Roma és Bologna után az Inter a harmadik olasz klub, amely többségi külföldi tulajdonba kerül, ám elképzelhető, hogy Milánó másik, piros-fekete felébe sincs messze a váltás – a hírek szerint ugyanis a következő hetekben Silvio Berlusconi is eladhatja csapatát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik