Nemzetközi foci

Pelé: Neymar nincs olyan szinten, mint CR vagy Messi

A háromszoros világbajnok korábbi brazil focista szerint az argentin a világ legjobbja.

A brazil legenda, Pelé a spanyol Marcanak tett nyilatkozatában elmondta, hogy a honfitársa, Neymar még nem olyan minőségi játékos, mint az ötszörös aranylabdás Messi, vagy a Real Madid-ikon Cristiano Ronaldo.

Neymar kulcsszerepet játszik a jelenlegi Barcelonában, az előző idényben 31 gólt szerzett minden sorozatot tekintve, Suarezzel és Messivel pedig ellenállhatatlan triót alkotnak.

– Ismerem Neymart gyerekkora óta, és már régebben is hallottam az edzőitől, hogy mennyire jó játékos. A kvalitásai alapján azonban még nincsen egy szinten Ronaldóval, vagy Messivel. Ha pedig meg kellene neveznem, hogy ki a világ legjobb játékosa, akkor az ötszörös aranylabdást mondanám. A portugál teljesen más stílust képvisel, de véleményem szerint nincs olyan jó, mint Messi – nyilatkozta Pelé.

– Nem mindenkiben közös ez, például Zico, vagy én sem játszottuk túl a játékot ha nálunk volt a labda. Mindenkinek megvan a saját stílusa, de mindig tisztelni kell az ellenfelet, ahogy tette azt például Romário is – válaszolta ezt Pelé arra a felvetésre vonatkozóan, hogy Neymar néha túl önzően játszik.