Nemzetközi foci

Tíz gólt lőttek a horvátok

Ahogyan a magyarok, az osztrákok is 2-0-ra elbukták a főpróbát.

Horvátország – San Marino 10-0 (6-0)

A 20. percig nem született gólt, utána viszont húsz percen belül hatszor is betaláltak a házigazda horvátok. Legeredményesebb játékosuk a mesterhármast elérő Mario Mandzukic volt, több edzőmeccset pedig már nem játszanak a kontinenstorna előtt.

A tízgólos sikerrel a horvátok új rekordot állítottak fel. Az eddigi csúcs 7–0 volt, Ausztráliát (1998) és Andorrát (2006) verték ekkora különbséggel.

A horvátok az Európa-bajnokság D-csoportjában előbb Törökországgal (június 12.), majd Csehországgal (június 17.), végül a címvédő Spanyolországgal (június 21.) találkoznak.

Ausztria–Hollandia 0-2 (0-1)

A magyar válogatott csoportellenfele Bécsben az Európa-bajnokságról lemaradt Hollandiát fogadta. A meccs elején az AZ Alkmaar csatára, Vincent Janssen szerzett vezetést, a második felvonásban pedig a Newcastle Unitedet erősítő Georginio Wijnaldum állította be a 0-2-es végeredményt.

Az F-csoportban az osztrákok éppen a mieink ellen kezdenek (június 14.), majd Portugáliával (június 18.), aztán Izlanddal (június 22.) játszanak.

Szlovákia – Észak-Írország 0-0

A kontinenstornán egyaránt résztvevő csapatok nagyszombati találkozója nem hozott gólt.

A szlovákok a B-csoportban előbb Wales (június 11.), majd Oroszország (június 15.) és Anglia (június 20.) ellen szerepelnek.

A magyarok selejtezőcsoportjából kijutott északírek sorrendben Lengyelországgal (június 12.), Ukrajnával (június 16.) és a világbajnok Németországgal (június 21.) mérkőznek a C-csoportban.

Franciaország–Skócia 3-0 (3-0)

Az Európa-bajnokság házigazdái, a franciák Metzben már az első félidőben eldöntötték a skótok elleni találkozót. Arsenal-triplát láthatott a közönség, ugyanis Olivier Giroud kétszer, Laurent Koscielny pedig egyszer volt eredményes.

Az A-csoportban szereplő házigazda franciák játsszák a kontinenstorna nyitómeccsét Romániával (június 10.), majd Albánia (június 15.) és Svájc (június 19.) ellen lépnek pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik