Nemzetközi foci

Juve-sztár iránt érdeklődik a PSG

A svájci válogatott motorja nem zárja ki a váltás lehetőségét, de jelenleg az Eb-re koncentrál.

Stephan Lichtsteinernek óriási szerepe volt abban, hogy a Juventus az elmúlt években visszakerült Olaszország trónjára és Európa élvonalába. A svájci válogatott játékos 2011 nyarán érkezett Torinóba, és az elmúlt öt évben tíz címet nyert a zebrákkal – Dani Alves várható érkezésével azonban az ő biztosnak hitt pozíciója is veszélybe kerülhet a csapatban. A 32 éves jobbhátvéd helyzetét több alakulat, például a francia bajnok PSG is árgus szemekkel figyeli, Lichtsteiner pedig egyáltalán nem zárta ki a váltás lehetőségét a Fichajes.comnak adott interjújában:

– Semmi probléma nincs Dani Alves érkezésével, meglátjuk majd, hogy mit hoz a jövő. Egyelőre nem gondolok az átigazolási piacra, jelenleg csak a svájci válogatottra koncentrálok. Annyit azért elmondhatok, hogy több erős és érdekes liga is van Európában. A PSG? Az egyik legjobb csapat a kontinensen, és büszke vagyok rá, hogy érdeklődnek irántam, mert ők minden posztra a lehető legjobb játékost keresik. Nem zárom ki a váltás lehetőségét, de egyelőre a Juventus játékosa vagyok. Boldog vagyok Torinóban – nyilatkozta Lichtsteiner.

A párizsi együttes az elmúlt években több alkalommal is tett már kísérletet Lichtsteiner megszerzésére, azonban eddig nem tudtak – vagy inkább nem akartak – olyan ajánlattal előállni, ami az olaszoknak is megfelelt volna. Gregory van der Wiel egyre biztosabbá váló távozásával azonban most talán kinyílik a franciák pénztárcája, ráadásul Dani Alves leigazolásával a Juventus is nyitottabb lehet a kéttüdejű svájci eladására.

Olvasói sztorik