Nemzetközi foci

A Manchester United őrült összeget ajánlott Müllerért

Rummenigge emellett Renato Sanches szerződtetéséről is beszélt.

A Bayern München sztárjának, Thomas Müllernek a neve rendszeresen felmerült tavaly nyáron a Manchester United kapcsán, Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok elnöke pedig végre megszólalt az ügy kapcsán, és elárulta, hogy a pletykáknak igenis volt valóságalapjuk:

– 2015 nyarán őrült ajánlatot tett nekünk a Manchester United Müllerért, világrekordot jelentő összeget kaptunk volna a játékosért, mégsem gondolkodtunk egy pillanatig sem az eladáson. Thomas München közelében született, a Bayern ifiakadémiájáról került ki, nálunk vált világsztárrá, egyszóval ő egy igazi helyi hős a szurkolók szemében. Az ilyen játékosokat nagyon meg kell becsülni, ezért történjék bármi, Müller még hosszú ideig a csapat játékosa marad – árulta el a Frankfurternek Rummenigge.

A Bayern elnöke a német bajnok legfrisebb igazolásáról, Renato Sanches-ről is ejtett pár szót. A 18 éves portugál szupertehetséget 35 millió euróért igazolták a bajorok, ám ez az összeg különféle feltételek teljesülése esetén akár 80 millió euróra is felemelkedhet:

– Nagyon remélem, hogy tovább nő majd az átigazolási összeg, ugyanis az azt jelentené, hogy remek vásárt csináltunk. A mai világban gyorsan kell cselekedni, sokkal gyorsabban mint régen, és kevesebb lehetőség van az alkudozásra is, hiszen ha nem lépsz gyorsan, lecsúszol a sztárjátékosokról – magyarázta Rummenigge.

Olvasói sztorik