Nemzetközi foci

Könnyeznek az MU szurkolói! Biztosan távozik a klub legendája

A nyári holtszezonban elhagyja a Manchester United labdarúgócsapatát, és máshol folytatja szakmai pályafutását Ryan Giggs, aki legutóbb másodedzőként dolgozott a klubnál.

A Sky Sports pénteki értesülései szerint a 42 éves szakember, aki 29 éven keresztül állt az MU alkalmazásában, azért távozik az egyesülettől, mert az elmúlt héten vezetőedzőnek kinevezett José Mourinho a saját stábjával kezdi meg a munkát az Old Traffordon. Mourinhónak hosszú évek óta Rui Faria a másodedzője, ezért Giggs a továbbiakban nem tudja betölteni ezt a posztot Manchesterben.

Giggs játékoskarrierje során összesen 963 alkalommal öltötte magára a Vörös Ördögök mezét, majd 2014-ben rövid ideig megbízott játékos-edző is volt, amikor David Moyest menesztették a United vezetőedzői posztjáról. Emlékezetes pillanata volt, amikor a szezon utolsó bajnokiján becserélte saját magát pályafutása utolsó mérkőzésére.

Giggs 13 bajnoki címet, 4 FA-Kupát és 2 Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett a Manchester Uniteddel. A korábbi kiváló walesi szélső jelenleg Dubajban nyaral, és a hétvégén tér vissza Angliába.

Olvasói sztorik