Nemzetközi foci

Eldőlt! Dani Alves biztosan távozik Barcelonából

A brazil védőklasszis elköszönt a katalán szurkolóktól.

Távozik Barcelonából a katalán klub történetének egyik legsikeresebb jobbvédője, Dani Alves. A 33 éves brazil válogatott bekk 391 hivatalos mérkőzésen lépett pályára a Barcelona színeiben, amellyel huszonhárom trófeát nyert.

Dani Alves az Instagramon köszönt el a szurkolóktól, és távozása okát is megindokolta.

– Egy hónap múlva lesz nyolc éve, hogy a Barcelonához igazoltam. 2008 júliusában megérkeztem a klubhoz, elfoglaltam a helyemet az öltözőben, ahol pályafutásom legfontosabb eredményeit éltem át. Az első naptól, Pep Guardiola első edzésétől kezdve a mostani szezon utolsó gyakorlásáig szerencsés voltam, hogy szenvedélyesen futballozhattam. A fejemben emlékek százai élnek, amiket megoszthattam veletek a Camp Nouban, a világ egyik legszebb stadionjában, valamint Barcelona utcáin. Rengeteg gólöröm és boldogság trófeák formájában. Kiváltságosnak érzem magam, hogy csodás csapattársak és edzők társaságában egy évtizeden keresztül a világ egyik legjobb csapatának a mezét viselhettem.

– Tudnotok kell, hogy eldöntöttem, új kihívást keresek, mert az embernek tudnia kell, hogy mikor zár le az életében egy korszakot – még akkor is, ha azok gyönyörű és dicsőséges évek voltak. Ennek most eljött az ideje. Elmegyek, de egy nap visszatérek, mert culé (Barca-szurkoló) vagyok. Köszönöm, hogy szerettetek – zárta sorait Dani Alves.

Olvasói sztorik