Nemzetközi foci

Kapóssá vált az EL-győztes tréner

Az Everton és a Milan is akarja az Európa-ligában triplázó edzőt.

Unai Emery nem mindennapi eredményt ért el a Sevilla trénereként, a Liverpool 3-1-es legyőzésével ugyanis sorozatban harmadszor nyerte el az Európa Liga trófeáját a piros-fehérekkel. A korábban a Valenciát és a Szpartak Moszkvát is irányító szakembert ennek megfelelően több csapattal is szóba hozták már – a Real Madrid kispadjára aligha kerül a királyiak BL-győzelme után, az Everton és a Milan viszont továbbra is szeretné megszerezni Emeryt.

Az angol bajnokság 11. helyén végző csapat majdnem három hete menesztette Roberto Martinez vezetőedzőt, és bár azóta fűvel-fával összeboronálták a liverpooliakat, az átigazolási időszak elkezdődött, és még mindig nem betöltött a poszt. Egybehangzó angol lapértesülések szerint az Everton csupán arra várt, hogy június elsejével hat millió euróról 2 millió euróra essen a 44 éves mester kivásárlási ára, a napokban pedig bejelentik a szerződtetését – ám ha ez mégsem sikerül, Ronald Koemannal egyezne meg a klub.

A La Gazzetta dello Sport eközben arról ír, hogy a pocsék szezont záró, bajnoki hetedik helyével és kupadöntőbeli vereségével a nemzetközi szereplésről is lemaradó AC Milan is Emeryben látja a megmentőt, de a spanyolországi váltás lehetőségét sem zárják ki a trénerrel kapcsolatban.

Olvasói sztorik