Nemzetközi foci

Ibrahimovicnak olyan szerződést ajánlottak, amilyet még soha senkinek

A Rot-Weiss Oberhausen ajánlatot tett Zlatan Ibrahimovicnak, akinek lejárt szerződése a Paris Saint-Germain együttesénél – írja a goal.com

A negyedosztályban szereplő félprofi német klub aligha lenne képes olyan összeget fizetni, melyhez a csatárcsillag hozzá van szokva – ugyanakkor számos eleme akad a szerződésnek, melyekkel a csekély pénzbeli juttatást kompenzálni tudják.

Zlatan pl. megkapná az Ebertbad nevű létesítményt, melyben pillanatnyilag koncerteket, színházi előadásokat és más kulturális programokat rendeznek. A klub vállalná, hogy medencévé alakítják az épületet, mely pillanatnyilag csak nevében hajaz egy fürdőre – így Ibra úszkálhatna, amikor csak kedve tartja.

Ami talán még ennél is meggyőzőbb lehet a nem épp szerénységéről híres svédnek: Oberhausen városa kész arra, hogy monarchiát alapítson, s Ibrahimovic legyen első felkent királyuk.

A labdarúgó lokálpatriotizmusára is próbálnak hatást gyakorolni: stadionjukat az Ikea árukészletéből kívánják megújítani, emellett kolbász helyett svéd fogást, pácolt heringet árulnának a meccsekre látogatóknak. A híres helyi sör, a König Pilsener neve pedig Ibrahimovic Pilsenerre változna.

Azt nem tudni, elgondolkodtatja-e a támadót a fent említett földi javak sokasága, ám azt biztosra vehetjük, hogy egóját simogatja az ajánlat.

Olvasói sztorik